Известие

Collapse
No announcement yet.

Имам нужда от помощ за оглед на кола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Имам нужда от помощ за оглед на кола

Момчета имам спешно нужда от помощ!Решил съм да купувам една красавица Алфа Ромео 156 1.6 бензинов Инжекцион с метанова уредба.проблема е,че изобщо не разбирам от автомобили и не знам какво да гледам при закупуването.http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...367&f1=details
    Това е автомобила,тази вечер пътувам за София.Ако има някой запален алфист който иска да дойде да огледаме колата и да си даде мнението и да ми каже къде да я закараме да я замерат и да вържат компютъра ще съм благодарен а и ще почерпя.Телефона ми е 0895 42 29 89.Надявам се и да разбира от автомобили от този модел естествено.Ако решите звъннете и затворете,аз ще ви набера обратно да не се набутвате!
    Alfa Romeo 1.8 Sportwagon

Тая кола я коментираха преди време...С тоя метан не е на 112 000км а на поне 3 пъти повече
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Здравей колега, аз бих дошъл с теб, не че съм някакъв капацитет, но мога да помогна. Ако искаш утре, като си в София, звънни ми на , с удоволствие ще съдействам! Поздрави!
      Last edited by souze; d.m.y г., 20:17.
      "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
        Здравей колега, аз бих дошъл с теб, не че съм някакъв капацитет, но мога да помогна. Ако искаш утре, като си в София, звънни ми на 0898511215, с удоволствие ще съдействам! Поздрави!
        Значи заминавам след 5 минути и няма да имам компютър с мен така че няма да мога да гледам коментарите.Ако има нещо което да искате да споделите с мен само ме наберете аз ше се сетя като е непознат номер че става дума за алфата и ще ви набера!няма да вдигам да не се набутвате!А относно дали тва са и реалните киометри мога само да гадая ...но се предполага че е въртян километража като повечето автомобили втора ръка!
        Alfa Romeo 1.8 Sportwagon

Comment

Гледайте и слушайте внимателно - парите за тази година и чисто нов Фнос не са изобщо малко - пазари се яко, щото със сигурност цената е мнооого надута, на принципа "ако мине"
          AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Ако бутилката е наистина карбонова - цената не е учудваща.
            ...

Comment

Щом е карана на метан, като я закараш в сервиз задължително искай да и премерят компресия на двигателя. Има голяма вероятност да има изгорели изпускателни клапани. От въпросното замерване това дали е така ще стане ясно.

Успех!

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Щом е карана на метан, като я закараш в сервиз задължително искай да и премерят компресия на двигателя. Има голяма вероятност да има изгорели изпускателни клапани. От въпросното замерване това дали е така ще стане ясно.

Успех!

Понеже аз ще бъда с него, каква компресия трябва да има мотора, ако може да подскажеш?

Comment

Понеже аз ще бъда с него, каква компресия трябва да има мотора, ако може да подскажеш?
                  10,3. Но като я закарате в сервиз най-точно ще ви кажат.
                  За София препоръчвам Ventura. Диагностиката е 40 лв. Меренето на компресия - 10.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    10,3. Но като я закарате в сервиз най-точно ще ви кажат.
                    За София препоръчвам Ventura. Диагностиката е 40 лв. Меренето на компресия - 10.
                    Аз по принцип съм чувал, че компресията е хубаво да е поне 13, ако не се бъркам със степен на сгъстяване там или каквото беше..

Comment

Аз по принцип съм чувал, че компресията е хубаво да е поне 13, ако не се бъркам със степен на сгъстяване там или каквото беше..
                      По вероятно е аз да бъркам. За да отговоря на предишния ти въпрос намерих тези данни.
                      В тях действително става въпрос за степен на сгъстяване а не за компресия.
                      Степента на сгъстяване е съотношението между работния обем на един цилиндър към обема при който буталото е в положение ГМТ. Така, че най-добре питайте в сервиза.

PS: Ето какво намерих:

Ето и една табличка за отношението компресия - степен на сгъстяване

Степен на Р, Начално Р, Гранично
                      сгъстяване Bar Bar

6,0 --------------->7,7 <----------------5,4
                      6,5 --------------->8,5 <----------------6,0
                      7,0 --------------->9,3 <----------------6,5
                      7,5 --------------->10,1 <----------------7,1
                      8,0 --------------->10,9 <----------------7,6
                      8,5 --------------->11,7 <----------------8,2
                      9,0 --------------->12,6 <----------------8,8
                      9,5 --------------->13,4 <----------------9,4
                      10 --------------->14,3 <----------------10,0
                      16 --------------->25,1 <----------------17,6
                      17 --------------->27,0 <----------------18,9
                      18 --------------->28,9 <----------------20,2
                      19 --------------->30,8 <----------------21,6
                      20 --------------->32,8 <----------------22,9
                      21 --------------->34,7 <----------------24,3
                      22 --------------->36,7 <----------------25,7
                      Много често когато се налага да проверим компресията в цилиндрите,някои колеги а и ''майстори'' бъркат двете неща/степен на сгъстяване-компресия/ а те съвсем не са едно и също нещо.
                      Ако компресията е около или под граничната нещата вървят към ремонт.

В нашия случай (степен на сгъстяване 10,3)

ако приемем стойностите:

10 --------------->14,3 <----------------10,0

Следва, че ти си прав.

Както и да е - не може от двигател с такъв пробег да се очакват 13 - 14 atm. компресия но и не трябва да е под 12. При това не трябва да има разлика повече от 1 atm между отделните цилиндри.
                      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 23:47.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                        Ако бутилката е наистина карбонова - цената не е учудваща.
                        Мислиш ли, че на жабаря дето му е продал тази с още 5-10 или 20 коли му е пукало, че бутилката е карбонова или колко е струвала когато е била чисто нова - не бъркайте цените с обявите, в които хората си продават колите и тези, на които търговците пазаруват в автооказионите
                        AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

С колегата вчера ходихме да видим колата от обявата. От целия автомобил най-здравата част е метановата уредба! По ходовата част има два здрави амортесьора, всичко останало е леш! Около мотора не работят ламбда и дебитомер. От капака на клапаните тече масло(тече, не капе), а относно километрите на ФЕС показва 220к, колко е вярно един господ знае. Външно колата има малки забележки, като отзад личи зле маскиран удар.
                          Та това е в общи линии. Според мен има да се дават около 1,5к да стане автомобил!!
                          Last edited by souze; d.m.y г., 15:24.

Comment

С колегата вчера ходихме да видим колата от обявата. От целия автомобил най-здравата част е метановата уредба! По ходовата част има два здрави амортесьора, всичко останало е леш! Около мотора не работят ламбда и дебитомер. От капака на клапаните тече масло(тече, не капе), а относно километрите на ФЕС показва 220к, колко е вярно един господ знае. Външно колата има малки забележки, като отзад личи зле маскиран удар.
                            Та това е в общи линии. Според мен има да се дават около 1,5к да стане автомобил!!

Открийте 10-те разлики:

Безупречно тех. състояние, без забележки по боя, ходова част, мотор и салон, Като нова, Един собственик физическо лице, уникални лети джанти OZ REISING 16', нови гуми, работещ климатроник, метанов инжекцион-заводски поставен, 100л. бутилка-карбонова, разход 30лв. за 450км. Автомобил за истински ценители. За клиенти от провинцията съдействие за транзитна регистрация. Автокъщата оказва съдействие при регистрация в КАТ. Благодарим, Ви за посещението на нашата обява. Успех! ! !
                            Салона не е ли и той претапициран???
                            Last edited by atos85; d.m.y г., 17:23.
                            Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят;
                            Руски форум: Питаш нещо и теб те питат;
                            Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Comment

На вниманието на колегата Maxcavalera:

Когато си търсех 156-ца, след много ровене из обяви и огледи, се бях ориентирал към тази.

Собственикът беше на почивка и имахме уговорка, като се прибире да ми се обади за оглед.........
                              Но аз междувременно се сдобих с кола.
                              После човекът се обади - но късно.

Аз се бях ориентирал към въпросния автомобил, защото:

1 - Купен е нов и е каран в БГ от продавача. (според думите на продавача - лесно може да се провери)
                              2 - Има реален шанс пробегът (80 000) да са реални

Така че ако все още не си се ориентирал - обърни му внимание.
                              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:16.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X